joi, 21 martie 2013

Fresh de morcovi!



   “Fresh-ul de morcovi" este apreciat si consumat de foarte multe lume, datorita numeroaselor vitamine pe care le contine. Cea mai importanta vitamina din compozitia acestui fresh, care ajuta in dieta zilnica, este Beta Caroten-ul.



   Mod de preparare:

Pasul 1 – curatam bine morcovii, dupa care ii trecem prin storcatorul de fructe.

Pasul 2 – se poate adauga lime taiat in bucati si pus intr-un pahar (care a stat in congelator timp de 10 minute).

Pasul 3 – adaugam cuburile de gheata, dupa care sucul de morcov. Eu am adaugat si putina pulpa ramasa dupa ce am stors morcovii.

* Se poate adauga putina miere de albine pentru a indulci, dar e de preferat sa se consume neindulcit!

   Se serveste rece!

     Pofta buna!


   Nicio alta leguma nu contine la fel de mult betacaroten ca morcovii. In corpul nostru, betacarotenul este transformat in vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii si a modului de functionare a sistemului imunitar, intarind oasele, dantura si prevenind problemele glandei tiroide. Vitamina A are de asemenea efecte pozitive asupra parului, unghiilor si pielii. In plus, curata ficatul de grasimi, pentru aceasta fiind necesar un consum regulat de suc de morcovi.


   Pe langa betacaroten mai contine vitaminele B, C, D, E si K, proteine​​, potasiu, calciu, fosfor, zinc, sodiu,mangan, fier, cupru si o multime de alte minerale. Aceasta leguma este o sursa importanta de magneziu natural, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului din organism, la ameliorarea spasmelor si fortificarea vasele de sange.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu